Dag allemaal,
Deze week zijn wij begonnen met het onderzoeken of Khanmigo geschikt is voor het Nederlandse onderwijssysteem. Hier de hoogtepunten van mijn eerste week:

Verkenning met het platform: Ik heb het platform (voor docenten en leerlingen) zelf gebruikt om vertrouwd te raken met de functies en gebruikerservaring. Ik was echt onder de indruk van de mogelijkheden ervan en vond het super overzichtelijk, waardoor het gebruikersvriendelijk voelde.

Lezen van Brave New Words: Om een beter idee te krijgen in de visie en doelen van Khanmigo, heb ik het boek van Sal Khan gelezen – Brave New Words: How AI Will Revolutionize Education (and Why That’s a Good Thing). Het boek leest fijn en is erg overtuigend over de toekomst van AI in het onderwijs. Het vertelt over de ontwikkeling van Khanmigo en de toepassingen voor verschillende doelgroepen, naast de implicaties van zulke ‘large language models’ voor veiligheid, fraude en de toekomst van de arbeidsmarkt. Zeker een aanrader!

Profielen opzetten voor belangrijke stakeholders: Ik heb voorbeeldprofielen opgesteld van de belangrijke stakeholders: leerlingen, docenten, schoolbestuur en ouders. Dit houdt o.a. hun wensen en angsten in en hoe AI gebruik daarbij kan helpen. Daarnaast geeft het een wat persoonlijker draai aan het idee van Khanmigo.

Oproep naar vrijwillige docenten:
Om een breed en representatief beeld te krijgen van hoe Khanmigo kan worden ingezet in Nederland en wat de potentiële uitdagingen zijn, ben ik op zoek naar vrijwillige docenten (in het middelbare onderwijs) die hun mening en ervaringen met AI in het onderwijs willen delen. Uw input is van onschatbare waarde voor dit onderzoek!

Bent u leraar en geïnteresseerd in het delen van uw ervaring? Of kent u iemand die dat zou willen doen? Laat het dan weten!

Ik ben enthousiast om mijn reis en bevindingen met jullie verder te delen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende update!